My Feberet Sport !!!

28 November 2010

Assalamualaikum...
Selamat pagi....
sekarang menunjukkan tepat jam 2. 11 pagi 3 saat
waa... x ngantok lg walaupun dh menguap dua ratus empat puluh sembilan kali..  
tetap rilexx walau petang jap lagi de exam, mood nak studi & pegang buku tu dah hilang pi mane entah.. adoii!!
mmm.. malam ni nak berkongsi dan nak merepek ckit.. hahaha

Aku ni suke main macam-macam sukan.. 
cakap je main pe, bola sepak, takraw, congkak, jengket-jengket, rock climbing, memanah & banyak lagi
tapi
dalam banyak banyak banyak banyak sukan, 
aku paling suka main  BOLA TAMPAR...
disebabkan masalah teknikal yang tidak diingini,
sy akan smbung esok ye..
sori..
selamat malam
salam..

Mata , Telinga , Otak , Mulut, Hati

27 November 2010

Kita lahir
 dengan dua mata di depan wajah kita,
 kerana kita tidak boleh selalu melihat ke belakang.
 Tapi pandanglah semua itu ke depan,
 pandanglah masa depan kita.

Kita dilahirkan
 dengan 2 buah telinga
 di kanan dan di kiri,
 supaya kita dapat mendengarkan semuanya
 dari dua buah sisi.
 Untuk berupaya mengumpulkan pujian dan kritikan
 Dan
 memilih mana yang benar dan mana yang salah.

Kita lahir
 dengan otak di dalam tengkorak kepala kita.
 Sehingga tidak peduli semiskin mana pun kita,
 kita tetap kaya.
 Kerana tidak akan ada seorang pun yang dapat
 mencuri otak kita, fikiran kita dan idea kita.
 Dan apa yang anda fikirkan dalam otak
 anda jauh lebih berharga daripada emas dan perhiasan.

Kita lahir
 dengan 2 mata dan 2 telinga,
 tapi kita hanya diberi 1 buah mulut.
 Kerana mulut adalah senjata yang sangat tajam,
 mulut bisa menyakiti,
 bisa membunuh,
 bisa menggoda,
 dan banyak hal lainnya yang tidak menyenangkan.

Sehingga ingatlah
 bicara sesedikit mungkin tapi lihat dan dengarlah sebanyak-banyaknya.

Kita lahir
 hanya dengan 1 hati
 jauh di dalam diri kita.
 Mengingatkan kita pada penghargaan dan pemberian cinta
 diharapkan berasal dari hati kita yang paling dalam.
 Belajar untuk mencintai dan menikmati
 betapa kita dicintai
 tapi jangan pernah mengharapkan orang lain untuk mencintai kita
 seperti kita mencintai dia.
Berilah cinta tanpa meminta balasan
 dan kita akan menemui cinta yang jauh lebih indah.


p/s : Cinta hakiki adalah Cinta kepada Ilahi :)

23 November 2010

Thanks a lot to Cik LuqLuq @ intan sebab tag saya..  maaf sebab lambat nak tulis.. yela, baru belajarlah katakan.. he3
Pape pun, hanya ini yang dapat saya nyatakan di sini.. terimalah... he3  

what is your full name?
nama yang dipilih oleh arwah moyang iaitu MOHD KAMAL BIN RAHMAT. Mak aku cakap, dulu mak ayah aku pilih 2 nama,  kamal & hazamin.. tapi bila dirujuk kepada oleh arwah moyangku, beliau telah pilih nama kamal, beliau cakap, "semoga sempurna hidup dunia akhirat".. AMEEN.
 

when is your birthday?

24 APRIL 199O..

what is your sugar daddy's name?
ermm... PESANAN KERAJAAN: kurangkan Gula dalam minuman 'Ayah' :p
what is your mum's name?
Puan Zainab Binti Saari..
♥♥


how many siblings do you have?
5 0rang.. 1 kakak, 1 adik perempuan & 2 orang adik lelaki

where do you live?
KHAR
 
your favourite colour?
BIRU DAN HIJAU


still studying?
SEMESTINYA :)
 

do you have a bestfriend?
semua orang kawan baik saya.. he3

do you love them?

" tidak beriman seseorang itu selagi dia tidak mengasihi rakannya sebagaimana mengasihi dirinya sendiri"
(semoga ku tergolong dalam golongan ini,, amin ) 


pop or jazz?
 
POPcorn.. ha3
 
chicken or beef?

cap AYAM punye sadin.. .

coke or 100 plus?

100 plus .

what brand is your purse?

takde jenama pn.. kak yang tolong belikan kt ekspo..he3

how much do you have in your wallet right now?
RM 25.50

high heels or flat?
selipar Asadi

skirts or jeans?
 pakai tracksuit je
 
shirt or blouse?
pakai shirt tapi belajar buat blaus...
 
watch or bracelet?

watch

favourite watch's brand?
yang beli 3 jam RM10.. boleh tukar2 selalu.. haha
 
do you have boyfriend/girlfriend?
not yet..

did you love him?
- 
 
did you ever kiss him?
-
 
facebook or myspace?
BUKUMUKA
 
what is your dream?
menggembirakan hati mak ayah, berjaya dunia dan akhirat..

BERIKAN 5 YANG ANDA TAU TENTANG ORANG YANG MENTAG ANDA :  
PRD
blog dia cun..hehe
jd emcee untuk program kat KHAR aritu
student UPSI..*amik kos math kn? sori kalau silap* he3

 
sekadar ini sahaja yang dapat saya kongsikan bersama..
k.lah dah lewat ni..
selamat malam
salam sayang,
salam mesra semua..

assalamualaikum





 
 

assalamualaikum...

21 November 2010


SELAMAT PAGI SEMUA!!!!
apa khabar? kaif haluka/i? tngah wtpe 2?
aku nk tanye de sape2 yang dah tngok filem kt atas ni? SPE DAH TNGOK ANGKT TANGAN !!

OK..dah2.. turun tangan..
skarang ni aku bkan nk cerite tntg movie ni, tp ak TERTARIK(dgn tali) dengan prkataan EXAM   2 je.. he3
nampaknye semua budak budak UPSI sekarang ni dalam demam exam.. final exam ni... hu3



sakit kpale ye bang? nk panedol aktipas ke solubel??

pape pn, ku harapkan agar kita semua dapat lakukan yang terbaik dalam final exam ni..
GOOD LUCK and TRY ALL DA BEST...!!!

semoga beroleh kejayaan!!!!

k.lah setakat ni dulu untuk hari ini..
smoga berjumpa lagi
salam sayang,
salam rindu,
sayang mesra...
ASSALAMUALAIKUM..


30 Oktober 2010

assalamualaikum..

salam perkenalan,
salam persaudaraan,
salam ukhuwah fillah...

dah lame rasenye x menulis.. he3 
dulu just tulis dalam diari je BUT sekarang tulisla plak dalam blog
dah x larat nk mnulis guna tangan.. ha3 hbis dakwat pen
lagipun kite gunakanlah kecanggihan teknologi yang ade sekarang ni
(walaupun bru ku sedar, aku lh org yg lmbat ade blog).. ha3

tapi xpe,
yang penting, kecanggihan yang ada pada masa skrg ni membuatkan kita semakin dekat dengan Maha Pencipta dan meningkatkn kecintaan kita pada Junjungan Besar Rasulullah S.A.W..

Oh ya,
aku baru je tonton klip video lagu terbaru Maher Zain... ala yang dtg kt Malaysia Baru2 ni..
lagu yang sangat menyentuh hati...
meningkatkan rasa kecintaan kpd Rasulullah..
MAHER ZAIN- THE CHOSEN ONE

video

iNi liriknya... sama2 kita hayati :

In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
محمد يا رسول الله

...You were so caring and kind
your soul was full of light
You are the best of mankind
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
محمد يا رسول الله

Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by non
You are Allah Chosen One
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

I’ll try to follow your way
And do my best to live my life
as you taught me
I pray to be close to you
On that day and see you smile
When you see me

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

صلّوا على رسول الله
Oh
Peace be upon.. Oh
The Chosen One

sekian sahaja untuk kali ni..
salam perjuangan..


Design of Open Media | Source: Natural Blogger Template Download Created simple by Wedding Cards Singapore.